Samen kunnen we méér betekenen voor ouders en kinderen:

  • Bovenop de psycho-sociale en pedagogische ondersteuning binnen Huizen van het Kind kunnen nu ook financiële belangen vanuit het Groeipakket, vooral voor kwetsbare gezinnen, beter behartigd worden.
  • Huizen van het Kind zitten goed verspreid in Vlaanderen en dat maakt de info over het Groeipakket toegankelijker.
  • Uitbetalers vernemen vaak dat achter de financiële vragen van de gezinnen ook andere ondersteuningsnoden schuilen. Ze kunnen gezinnen misschien verder helpen door hen door te verwijzen naar de partners en het aanbod van Huizen van het Kind.
  • De Huizen van het Kind kennen heel wat gezinnen en kunnen voor financiële vragen over het Groeipakket de gezinnen toeleiden naar de uitbetalers.

Samenwerkingskader

De minimale dienstverlening en de bijhorende werkafspraken werden vastgelegd in een samenwerkingskader.

Webinar Huizen van het Kind - Groeipakket

Heel wat Huizen van het Kind werken samen met één of meer uitbetalers van het Groeipakket. Samen kunnen ze meer betekenen voor ouders en kinderen. Deze samenwerking biedt ook voordelen voor de toegankelijkheid van hun dienstverlening.


Tijdens een webinar op donderdag 24 februari 2022 hebben het Agentschap Uitbetaling Groeipakket en Opgroeien uitgelegd hoe zo'n samenwerking kan georganiseerd worden. Verder getuigen ook een aantal Huizen van het Kind en uitbetalers over het samenwerken in hun regio en hoe dit de ondersteuning van lokale gezinnen verrijkt. (Her)bekijk de opname van het webinar, de presentatie (pdf, 391 kB) en de congresmap (pdf, 1.180 kB).