Het Agentschap Uitbetaling Groeipakket is tevreden met de eerste uitbetaling en benadrukt de goede samenwerking met alle uitbetalers (FONS, Infino, Kidslife, MyFamily en Parentia), agentschap Opgroeien, de Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) en IT-partner Cegeka. Zo kon de ondersteuningstoeslag in afstemming met de bevoegde minister vlot geïntegreerd worden in het Groeipakket.

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Hilde Crevits, is tevreden: “Dankzij de samenwerking van verschillende partners en de integratie van de gegevens kan de ondersteuningstoeslag automatisch uitbetaald worden met het Groeipakket, zonder verdere administratieve omslachtigheid voor de ouders. Het is een voorbeeld van een geïntegreerd gezinsbeleid.”

De ondersteuningstoeslag is sinds 2023 de opvolger van het basisondersteuningsbudget voor kinderen tot 21 jaar met een zorgbehoefte van minstens 12 punten op de medisch-sociale schaal.
De ondersteuningstoeslag maakt deel uit van het Groeipakket en is er om het kind en zijn gezin te helpen zelf hun leven en zorg te organiseren.