Nieuws

 

 

  • 8 februari 2019

Onafhankelijke Bestuurders voor de raad van bestuur

Het Vlaams Agentschap voor de Uitbetaling van Toelagen in het kader van het Gezinsbeleid (VUTG) zoekt enthousiaste en gedreven onafhankelijke bestuurders om haar raad van bestuur te versterken.
Groeipakket tekening
  • 7 februari 2019

Kinderen in Vlaanderen krijgen hun eerste Groeipakket

Elk kind dat in Vlaanderen woont krijgt vanaf 8 februari zijn eerste Groeipakket, de nieuwe Vlaamse kinderbijslag. Een historisch moment voor Vlaanderen en de Vlaamse gezinnen.
  • 20 november 2018

BRUZZ - Nieuwe toeslag voor kinderen in Nederlandstalige crèches en kleuterklassen in Brussel

Klik hier om het BRUZZ-artikel te lezen over de nieuwe toeslag voor kinderen in Nederlandstalige crèches en kleuterklassen in Brussel.
  • 6 maart 2018

Kind en Gezin vergunt 4 private uitbetalers Groeipakket

Vandaag besliste Kind en Gezin om 4 private uitbetalers te vergunnen voor de uitbetaling van het Groeipakket. Het gaat om: Infino, Kidslife Vlaanderen, MyFamily en Parentia.
Mama leert kindje fietsen
  • 17 januari 2019

Nieuwe brochure over het Groeipakket

De kinderbijslag heet vanaf nu het Groeipakket, een pakket op maat van elk kind in elk gezin. Het Groeipakket draagt zijn steentje bij in de kosten van de opvoeding. Want elk kind moet de kans krijgen om te groeien en zich te ontplooien.
Het volledige Groeipakket
  • 18 april 2018

Groeipakket: decreet goedgekeurd door Vlaams Parlement

Op 18 april 2018 nam de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement het decreet 'tot regeling van de toelagen van het gezinsbeleid' goed. Dit is een belangrijk mijlpaal op weg naar de start van het Groeipakket op 1 januari 2019. 
  • 2 juni 2017

Van kinderbijslag tot Groeipakket

Precies een jaar na de presentatie van de conceptnota voor een nieuwe, Vlaamse kinderbijslag gaf de Vlaamse Regering vandaag haar eerste goedkeuring voor het decreet. Het Groeipakket zal op 1 januari 2019 van start gaan.
  • 13 december 2018

Reactie op artikel over Groeipakket in De Standaard

De Standaard geeft vandaag in de krant en online veel aandacht aan het Groeipakket. Online kunnen (toekomstige) ouders berekenen welke bedragen zij zullen ontvangen. Hierbij worden het oude en het nieuwe systeem naast elkaar geplaatst.
  • 16 maart 2018

Vlaanderen neemt bevoegdheden kinderbijslag over

De Vlaamse Regering heeft vrijdag 16 maart 2018 groen licht gegeven om de overname van de bevoegdheden over de kinderbijslag te betekenen aan de premier. De overname gaat in op 1 januari 2019. De Vlaamse overheid staat dan volledig in voor het administratief beheer en de uitbetaling van de gezinsbijslagen