Groeipakket als financiële pijler binnen Vlaamse gezinsbeleid

In Vlaanderen wonen één miljoen gezinnen met kinderen. Financiële ondersteuning voor die gezinnen is erg belangrijk. Ook in Nederland wordt het leven steeds duurder. Het is dan belangrijk om een performant en kwaliteitsvol systeem te hebben om gezinnen te ondersteunen. Daarom is er grote interesse van o.a. de Sociale verzekeringsbank en het Ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid uit Nederland in ons Groeipakket.

  De verwachting vanuit Nederland? Kennisverdieping en inspiratie opdoen over het Groeipakket en alles wat daar achter de schermen bij komt kijken.

  • Hoe slaagt Vlaanderen erin om de verschillende toeslagen automatisch toe te kennen?
  • Hoe kennen we het gezinsinkomen en hoe delen we op een veilige manier gegevens met o.a. de kruispuntbank?
  • Organiseren we dienstverlening en is er ook samenwerking met het buitenland?
  Charlotte Reilhof, waarnemend afdelingshoofd Groeipakket, Opgroeien
  We hebben hen véél informatie gegeven en goed ingespeeld op alle vragen en bedenkingen. Ik ben alle collega's van Groeipakket, het agentschap Uitbetaling Groeipakket en Digitaal Vlaanderen dankbaar. We hebben samen onze schouders gezet onder deze Masterclass Groeipakket. En #wijsamen werkt. Ik ben ook de hele delegatie dankbaar voor hun enthousiasme en interesse.
  Ik kijk al uit naar ons bezoek aan Nederland dit najaar om inspiratie op te doen voor een nog sterkere Zorgtoeslag.
  Charlotte Reilhof waarnemend afdelingshoofd Opgroeien

  Het werd een dag vol inzicht en verdieping dankzij de vereende krachten van het Agentschap Uitbetaling Groeipakket, Agentschap Digitaal Vlaanderen en Opgroeien.